Україна

Зеленський представив План перемоги Мелоні


Зеленський представив План перемоги Мелоні

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 10 жовтня, прибув з візитом до Італії: він зустрівся з головою Ради міністрів Джорджею Мелоні.

Президент України прибув до Італії і зустрівся з прем’єр-міністеркою Мелоні і представив їй План перемоги. Про це у четвер, 10 жовтня Зеленський написав у Telegram.

“Представив План перемоги Голові Ради міністрів Італії Джорджі Мелоні. Ми дуже продуктивно обговорили сьогодні всі аспекти Плану”, – вказав він. 

За словами Зеленського, світ бачить, що Російська Федерація ігнорує реальну дипломатію та Формулу миру, яка була запропонована українською сторону, щоб закінчити війну справедливо на основі статуту ООН. Однак якщо буде реалізовано План перемоги України, РФ не зможе продовжувати воювати та буде змушена йти до миру”, – заявив він.

“І якщо ми реалізуємо План перемоги завдяки співпраці з нашими партнерами, Росія не зможе більше продовжувати цю війну і буде примушена до миру. Саме в цьому сенс Плану перемоги”, – сказав Зеленський.

Президент зауважив, що головне на сьогодні – це посилити позиції України та її відносини з найближчими партнерами таким чином, “аби були створені необхідні умови, необхідна справедлива атмосферу для чесної дипломатії”.

Також президент подякував за надану Україні безпекову допомогу, зокрема систем ППО.

“Окремо хочу подякувати за надану нашій країні безпекову допомогу – передусім системи ППО, які рятують життя в наших містах і селах. Сьогодні ми також обговорили з Джорджею підготовку нового безпекового пакету”, – зазначив український лідер. 

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський прибув до Італії. У Римі він одразу зустрівся з прем’єркою Італії Джорджею Мелоні.

Український лідер вже відвідав Лондон, де зустрівся із прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером. Президент України представив Стармеру деталі плану перемоги. Насамперед усе, що стосується військового посилення України. Лідери домовилися опрацювати план разом із союзниками. 

Згодом глава України відвідав Париж для переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × five =

Back to top button