Події

Арештовано майно підсанкційного бізнесмена на 3,5 млрд грн За клопотанням пр…

Арештовано майно підсанкційного бізнесмена на 3,5 млрд грн

???? За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на корпоративні права 40 підприємств проросійського бізнесмена – колишнього народного депутата України.

????Арештовано 30 газових свердловин та нерухоме майно на загальну суму понад 3,5 млрд грн.

????У ході розслідування встановлено, що бізнесмен, після застосування до нього персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій, здійснив перереєстрацію належних йому підприємств на підконтрольних осіб. Це іноземці, які мають безпосередній зв’язок з державою-агресором.

????Реєстраційні дії він здійснив за сприяння приватних нотаріусів та державних реєстраторів, особи яких вже встановлені.

????Таким чином бізнесмен намагався уникнути блокування своїх активів, в тому числі підприємств газовидобувної промисловості.

????Наразі Мінюстом вже скасовано дії реєстраторів щодо незаконно перереєстрованих підприємств.

????Правоохоронцями проведено обшуки в офісних приміщеннях підприємств, за місцями роботи та проживання реєстраторів, а також у приміщеннях, які використовують довірені особи бізнесмена.

????Виявлено та вилучено документи, печатки компаній-нерезидентів, прокремлівську релігійну літературу.

???? Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України) триває та здійснюється Службою безпеки України.

Back to top button