Світ

Фінляндія закупить обладнання для захисту від GPS-збоїв на 48 млн євро

Фінляндія закупить обладнання для захисту від GPS-збоїв на 48 млн євро

Фото: GettyImages

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен

Йдеться про інерціальні навігаційні пристрої, які дозволяють визначати місцезнаходження незалежно від GPS та використовувати збройові системи попри збої.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен 9 жовтня уповноважив Оборонні сили країни підписати рамкову угоду про закупівлю пристроїв для захисту від збоїв у роботі GPS. Про це повідомляє Yle з посиланням на заяву фінського Міноборони

Йдеться про інерціальні навігаційні пристрої, які дозволяють визначати місцезнаходження незалежно від GPS та використовувати збройові системи попри збої. Їх постачальником є французька компанія Safran Electronics & Defence.

Угода охоплює закупівлі до 2031 року, а загальна вартість пристроїв без урахування ПДВ, включно з опціями, складає 48 мільйонів євро.

Нагадаємо, відтоді, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, довкола Фінської затоки та Східної Фінляндії спостерігалися масштабні збої в роботі GPS.

Раніше повідомлялось, що авіарейси компаній Європи страждають від перешкод GPSз боку Росії. Глушники GPSнадсилають помилкові дані, які порушують найважливіший сигнал супутникової навігації, на який покладаються системи авіалайнера.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − thirteen =

Back to top button