Україна

Затримано три групи ухилянтів на шляху до Молдови


Затримано три групи ухилянтів на шляху до Молдови

Маршрут до сусідньої Молдови чоловікам прокладав адміністратор телеграм-каналу за 120-160 тисяч гривень з кожного “клієнта”.

Прикордонники затримали три групи порушників, які протягом понад 72 годин намагалися пішки дістатися державного кордону в Подільському районі Одеської області. Про це повідомляє Державна прикордоннна служба безпеки у вівторок, 8 жовтня.

“Маршрут до сусідньої Молдови чоловікам прокладав адміністратор телеграм-каналу, який планував отримати від 120 до 160 тисяч гривень з кожного з них за допомогу в перетині кордону”, – йдеться в повідомленні.

Затримані прибули до місця збору у Вінницькій області та розділилися на невеликі групи по 3, 5 та 6 осіб, щоб залишатися менш помітними для прикордонників. Проте оператори БПЛА з тепловізорами виявили всіх порушників.

“Однією з груп чоловіків не вдалося вчасно зупинитися за вимогою прикордонників, через що було здійснено попереджувальні постріли вгору”, – зауважили прикордонники.

Стосовно всіх 14 порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтями:

  • Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України (ч. 2 ст. 204-1 КУпАП).
  • Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі військовослужбовця чи працівника Державної прикордонної служби України (ст. 185-10 КУпАП).

Справи передано до суду.

Як ми вже писали, двох чоловіків, котрі намагалися незаконно перетнути кордон з Угорщиною, затримали прикордонники Мукачівського загону.

Нагадаємо, що до суду передали справу посадовця одного з підрозділів ЗСУ та його спільників, які організовували схему незаконного переправлення ухилянтів  через державний кордон України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − 4 =

Back to top button