Події

На Сумщині та Київщині затримано чоловіків, які підпалювали автомобілі військ…

На Сумщині та Київщині затримано чоловіків, які підпалювали автомобілі військовослужбовців

За процесуального керівництва органів прокуратури трьом громадянам повідомлено про підозру в умисному знищенні майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України). Двом з них також інкриміновано перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, житель м. Біла Церква у вересні 2024 року погодився на пропозицію представника держави-агресора підпалити легковий автомобіль, який належить військовослужбовцю ЗСУ. Замовлення підозрюваний отримав через месенджер. За «роботу» йому обіцяли заплатити. Для її виконання він залучив спільника, якому повідомив недостовірну інформацію про нібито інсценування підпалу автомобіля для отримання страхової допомоги.

Спільник виготовив легкозаймисту рідину та вночі підпалив автомобіль військовослужбовця. Свої дії він фіксував на мобільний телефон.

Також викрито жителя Сум, який під час пошуку роботи в Telegram погодився на пропозицію замовника за грошову винагороду здійснювати підпали військових авто. На виконання цього завдання підозрюваний вночі підпалив автомобіль військовослужбовця ЗСУ, припаркований у дворі багатоповерхівки. Авто вигоріло вщент, також вогонь перекинувся на сусідні транспортні засоби – пошкоджено ще дві автівки цивільних.

Правоохоронці затримали чоловіків. Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється органами поліції та СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 10 =

Back to top button