Світ

Президент Ізраїлю закликав народи Лівану та Ірану до повстання

Президент Ізраїлю закликав народи Лівану та Ірану до повстання

Фото: 9tv.co.il

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог

Іцхак Герцог назвав цей момент “золотою можливістю” для країн, що прагнуть кращого майбутнього для Близького Сходу.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог увечері в неділю, 6 жовтня, звернувся до громадян Лівану та Ірану із закликом повстати і протистояти антиізраїльській коаліції, очолюваній Тегераном, повідомляє The Times of Israel.

“Якщо ми будемо об’єднувати зусилля і діяти рішуче, у нас є шанс на краще майбутнє. Ми можемо створити регіональну структуру, подібну до НАТО, яка зупинить поширення радикалізму”, – заявив Герцог в ефірі саудівського телеканалу Al Arabiya.

У той же час Герцог не повідомив, як Ізраїль може відповісти на ракетну атаку Ірану, яка сталась минулого тижня. Він лише зазначив, що “ми прорахуємо всі варіанти щодо цього”.

Виступаючи за день до річниці терактів ХАМАС 7 жовтня, Герцог заявив, що війну проти Ізраїлю веде імперія зла на чолі з Іраном, і борючись, ізраїльська держава дає надію народам Близького Сходу.

“Ця війна ведеться проти нас Іраном та його союзниками. У підземеллях Гази досі утримуються 101 заручник, які переживають тяжкі страждання. Ми воюємо як на півночі, так і на півдні – в Газі та Лівані. Ми прагнемо змінити хід подій і дати надію народам регіону”, – підкреслив він.

Герцог назвав цей момент “золотою можливістю” для країн, що прагнуть кращого майбутнього для Близького Сходу, запропонувати нові ідеї та плани для вирішення конфлікту.

Він також підкреслив, що Ізраїль дотримується міжнародного права та висловив турботу про своїх сусідів.

Як повідомлялося, минулої ночі Ізраїль завдав масштабного удару по Бейруту. Це була найбільша атака ізраїльтян на столицю Лівану.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки відправлять додаткові війська на Близький Схід на тлі ескалації між Ізраїлем та ліванським угрупованням Хезболла.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button