Україна

Зеленський очікує історичний тиждень для України


Зеленський очікує історичний тиждень для України

В межах зустрічі контактної групи Рамштайн можуть бути ухвалені “змістовні рішення”, зазначив глава держави.

Президент Володимир Зеленський очікує, що наступний тиждень може стати історичним для оборони України. Про це він сказав у відеозверненні в суботу, 5 жовтня.

“Зараз триває робота наших команд – України та Сполучених Штатів, команд інших наших партнерів для підготовки Рамштайну – змістовних рішень і загалом зустрічей і переговорів наступного тижня. І тиждень цей може стати позитивним для нашого захисту, для нашого бачення того, як має закінчитись війна. Ми для цього все зробимо, на сто відсотків зробимо. Зробимо ефективно”, – запевнив президент.

Глава держави анонсував політичні консультації між українськими та західними командами: урядовцями, дипломатами, а також військовими щодо “наповнення воєнних пунктів Плану перемоги”.

“Це те, що може досить швидко посилити Україну, українські позиції – наш фронт насамперед. І все, що зазначено в Плані, абсолютно реально для наших партнерів. Є у світу цей ресурс посилення, який дасть змогу рухатися вперед за Формулою миру”, – підкреслив Зеленський.

Він в черговий раз зазначив, що гарантувати Україні надійний мир і тривалу безпеку можливо винятково на засадах міжнародного права та “без будь-якої торгівлі суверенітетом чи торгівлі територіями”.

“Саме так, як передбачено Формулою миру. Україні потрібен мир – справжній, справедливий, – гарантований захист від війни. Це можливо тільки на сильних позиціях. І тільки тоді, коли і наш народ, і наші партнери дійсно об’єднані. Саме для цього ми працюємо. Дякую всім, хто нам допомагає і хто готовий так само, як і ми, зробити наступний тиждень багато в чому історичним”, – резюмував український лідер.

Як відомо, 12 жовтня у Німеччині відбудеться 25 зустріч у форматі Рамштайн і перша, – за участі лідерів країн Заходу. Серед них буде і президент США Джо Байден.

Зеленський заявляв, що ювілейний Рамштайн буде “особливим”, не вказуючи подробиць.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 4 =

Back to top button