Україна

В ISW оцінили поточну ситуацію на фронті в Україні


В ISW оцінили поточну ситуацію на фронті в Україні

Російські наступальні операції, що переслідують оперативно значущі цілі, або зайшли в глухий кут, або призводять до занадто повільного успіху, зазначили аналітики.

Українські війська стикаються з серйозними оперативними проблемами та обмеженнями, які надають російським агресорам можливості домагатися тактично значущих успіхів. Але і армія РФ не має у своєму розпорядженні достатніх людських та матеріальних ресурсів для продовження інтенсивних наступальних дій. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому напредодні.

“Поточна російська наступальна операція, найімовірніше, завершиться найближчими тижнями та місяцями, але російські сили, тим не менш, можуть продовжити проводити наступальні операції в набагато нижчому темпі по всій Україні, сподіваючись, що постійний наступальний тиск не дасть змоги українським силам накопичити людську силу та ресурси, необхідні для відстоювання ініціативи в масштабах усього театру воєнних дій”, – йдеться у зведенні.

У ISW зазначають, що в Росії підготували поточну наступальну операцію на кілька місяців уперед і накопичили оперативні резерви та ресурси для операції, які, однак, останні місяці виснажливих боїв значно послабили.

Разом з тим аналітики зазначають, що російські сили нещодавно домоглися помітних тактичних успіхів, але не продемонстрували здатності захоплювати оперативно значущі цілі.

“Захоплення Росією Вугледара саме собою радикально не змінить оперативної ситуації на заході Донецької області, і російським військам, імовірно, буде важко досягти своїх оперативних цілей у цьому районі під час триваючої наступальної операції на заході Донецької області. Російські наступальні операції, що переслідують оперативно значущі цілі, як-от захоплення Часового Яру або відтіснення українських військ із лівого берега річки Оскіл, або зайшли в глухий кут, або призводять до занадто повільного успіху”, – констатують в ISW.

Аналітики вважають, що окупанти продовжать віддавати пріоритет наступу на Покровськ у Донецькій області. Бо раніше вони намагалися і не змогли провести широкий оперативний маневр за кількома напрямками по всій Донецькій області.

Нагадаємо, за добу 3 жовтня на фронті відбулось 142 бойових зіткнення. Лідером за кількістю російських атак став Покровський напрямок.

Також повідомлялося, що за минулу добу ЗСУ ліквідували 1230 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення в Україну армія РФ втратила майже 660 тисяч військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 12 =

Back to top button