Україна

ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українців


ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українців

Систематичне знищення спочатку політичних і культурних лідерів, а потім мільйонів звичайних українців, було свідомо задумане як геноцид, йдеться у резолюції.

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно визнала Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу. Про це повідомила член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук у Facebook в четвер, 3 жовтня.

“Щойно резолюція “Вшанування 90-х роковин Голодомору – Україна знову стоїть перед загрозою геноциду” була одноголосно прийнята в ПАРЄ. 80 голосів “за”!”, – написала вона.

За словами Кравчук, документ закріплює, що колишнє керівництво СРСР навмисно впроваджувало політику, яка призвела до голоду в Україні, прагнучи повністю придушити будь-який український опір тоталітарному комуністичному режиму, підкорити українців і знищити їхні прагнення та зусилля щодо встановлення незалежної держави.

“Асамблея також визначає, що систематичне знищення спочатку політичних і культурних лідерів, які були культурною основою української нації, а потім мільйонів звичайних українців, було свідомо задумане як геноцид”, – додала Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, у вересні парламент Швейцарії визнав Голодомор геноцидом українців. Депутати поклали відповідальність за Голодомор на радянський режим на чолі з Йосипом Сталіним.

Голодомор геноцидом українського народу вважають 92% українців – опитування

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button