Україна

У 72 ОМБр розповіли деталі евакуації поранених з Вугледара


У 72 ОМБр розповіли деталі евакуації поранених з Вугледара

Пресофіцер бригади пояснив, що утримувати місто надалі вже було б критично для наших підрозділів.

Пресофіцер 72 Окремої механізованої бригади ЗСУ ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка повідомив, що евакуація поранених військових з Вугледара Донецької області була складною, але відхід з міста дав змогу мінімізувати втрати. Про це він розповів в етері Свобода.Ранок.

“Поранених евакуювали, і дуже складні умови були, тому що ворог з флангів тиснув, і це дуже ускладнювало логістику. Передусім це вивести наших військовослужбовців з Вугледара, з позицій, які були праворуч і ліворуч від нього. Але поранених вивозили. Звісно, це війна. Без втрат бути не може бути. Але за рахунок того, що відійшли на інший рубіж, зайняли його, ми їх мінімізували, наскільки це можливо”, – зазначив Приліпка.

Він пояснив, що утримувати місто надалі вже було б критично для наших підрозділів.

Водночас рішення про відхід з Вугледаравідбувався за наказомта залежно від обставин.

“Ми у війську знаходимось, а у війську все робиться за наказом, за командою. Відповідно по ієрархії. З вищого командування, вони вже знають обстановку, діють. І тоді вже командир бригади приймає рішення. І там уже залежить від обстановки на полі бою, який підрозділ виходить, якими шляхами”, – додав він.

Також Приліпка зауважив, що цивільним “легко коментувати й звинувачувати командування в прийнятті певних рішень”, безпосередньо не перебуваючи на командному пункті й не володіючи тією ситуацією і тією інформацією, яка є у командира бригади.

Додамо, 2 жовтня українські війська підтвердили вихід з міста Вугледар у Донецькій області під натиском переважаючих сил російських загарбників.

Раніше проєкт Deepstate повідомив, що російська армія повністю окупувала Вугледар. Росіяни опублікували фото з триколорами вивішеними у різних куточках міста.

Кореспондент.net розбирався, до чого може призвести втрата Вугледару, який ЗСУ утримували понад два роки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 6 =

Back to top button