Україна

У МЗС спростували інформацію про “згоду” України на територіальні поступки


У МЗС спростували інформацію про згоду України на територіальні поступки

Напередодні видання Financial Times написало, що Сибіга під час свого візиту до Нью-Йорка обговорював з іноземними колегами можливість компромісу для завершення війни з Росією.

Міністерство закордонних справ України заперечило публікацію Financial Times, в якій стверджувалося, що під час свого візиту до Нью-Йорка міністр Андрій Сибіга обговорював територіальні поступки для завершення війни з Росією. Про це заявив речник МЗС Георгій Тихий у вівторок, 1 жовтня.

Зауважується, що глава відомства Андрій Сибіга під час своєї участі у Генасамблеї ООН не обговорював територіальних поступок для завершення війни. 

Напередодні видання Financial Times написало, що Сибіга під час свого візиту до Нью-Йорка обговорював з іноземними колегами можливість компромісу для завершення війни з Росією.

Журналісти наголосили, що при обговоренні такого питання Сибіга був “прагматичнішим”, ніж його попередник Дмитро Кулеба.

Речник відреагував на чутки, спростувавши їх.

“Я був присутній на кожній зустрічі міністра закордонних справ Сибіги в Нью-Йорку, і на жодній з них не було пропозицій, обговорень або навіть натяків на жодні територіальні компроміси”, – акцентував Тихий.

Він додав, що формула миру є єдиним реалістичним шляхом до справедливого та тривалого миру. А принцип “нічого про Україну без України” має дотримуватися.

Зауважимо, раніше Зеленський заявив, що Україна не погодиться на територіальні поступки для завершення війни з Росією. Це лише дасть паузу диктатору Володимиру Путіну для підготовки нової війни.

Додамо, частка опитаних українців, які допускають територіальні поступки РФ для якнайшвидшого досягнення миру і збереження незалежності, в травні становила 32%. Проте неприйнятним за жодних умов цей варіант назвали 55% опитаних, а ще 13% не змогли визначитися з відповіддю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + 14 =

Back to top button