Світ

РФ та Іран розширюють економічну співпрацю – ISW

РФ та Іран розширюють економічну співпрацю - ISW

Фото: Пресслужба Совфеда

Росія та Іран розширюють економічну співпрацю

Візит Мішустіна до Ірану особливо зосереджений на розвитку торгівельно-економічних зв’язків між двома країнами.

Прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін 30 вересня прибув до Тегерана для зустрічі з різними іранськими чиновниками з метою налагодження російсько-іранської економічної співпраці. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Мішустін зустрівся із президентом Ірану Масудом Пезешкіаном і заявив, що очікує, що Росія та Іран підпишуть передбачувану всеосяжну угоду про стратегічне співробітництво на майбутньому саміті БРІКС у Казані, Татарстан, який проходитиме з 22 до 24 жовтня.

Також російський прем’єр зустрівся із першим віцепрезидентом Ірану Мохаммадом-Реза Арефом для обговорення можливості для російських інвестицій у «різні сфери» в Ірані, і, зокрема, зустрівся із міністром нафти Ірану Мохсеном Пакнеджадом.

Посол Ірану і Росії Казем Джалалі повідомив, що візит Мішустіна до Ірану буде особливо зосереджений на розвитку торгівельно-економічних зв’язків між двома країнами.

Експерти ISW вважають, що “російські та іранські чиновники, ймовірно, розглядають розширення економічної та фінансової співпраці як необхідний компонент загального посилення російсько-іранських відносин”.

Раніше повідомлялось, що президент Ірану Масуд Пезешкіан відвідає саміт міждержавного обʼєднання БРІКС, який відбудеться у РФ, та зустрінеться з російським диктатором Володимиром Путіним.

Нагадаємо, військове партнерство між Москвою та Тегераном продовжує поглиблюватись і Іран залишається головним партнером РФ у війні з Україною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 9 =

Back to top button