Україна

Зеленський відповів, чи відкличе посла Маркарову


Зеленський відповів, чи відкличе посла Маркарову

Голова держави заявив, що це внутрішнє питання України, яке він не може обговорювати зі спікером Джонсоном, який вимагав відкликання.

Президент Володимир Зеленський заявив, що може обговорювати відкликання українського посла, тільки з офіційними особами своєї країни. Про це він сказав під час інтерв’ю для Fox News у суботу, 28 вересня.

Таким чином Зеленський відповів на запитання журналіста, який запитав, чи планує він відкликати посла України в США Оксану Маркарову через занепокоєння серед республіканців, зокрема спікера Конгресу, які були розчаровані поїздкою Зеленського до Пенсильванії.

“Я президент України, і я можу обговорювати наших послів тільки зі спікером моєї країни. Це, знаєте, конституція, і я не можу обговорювати це зі спікером Джонсоном, за всієї поваги”, – відповів Зеленський.

Говорячи про свою поїздку до Пенсильванії, він зазначив, що не жалкує і пояснив, що вона не мала жодного стосунку до виборчої кампанії в США. Він підкреслив, що Україна не повинна бути втягнута у внутрішні вибори Сполучених Штатів, адже це може бути небезпечним і загрожує втраті підтримки як однієї, так і іншої політичної сторони.

Нагадаємо, після поїздки Зеленського на завод боєприпасів у штаті Пенсильванія, під час якої його супроводжували представники лише Демократичної партії, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив про втручання у американські вибори. Він звернувся до Зеленського з вимогою негайно звільнити посла України у США Оксану Маркарову. 

А у Палаті представників, яка контролюється республіканцями, почали розслідування через переліт президента Зеленського до Пенсільванії для відвідування заводу боєприпасів “на гроші американських платників податків”. 

Скандал з республіканцями. Україна та вибори в США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button