Україна

Генштаб розповів про бої на 11 напрямках за добу


Генштаб розповів про бої на 11 напрямках за добу

ЗСУ зупинили 47 російських штурмів на Покровському напрямку. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Михайлівки та Новоторецького.

Протягом минулої доби на фронті було зафіксовано 180 бойових зіткнень. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в суботу, 28 вересня.

Вчора російські агресори завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах шість ракетних ударів із застосуванням дев’яти ракет. Також ворог здійснив 74 авіаудари, скинувши 118 КАБів. Крім цього, зафіксовано 5081 обстріл.

У свою чергу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали шість ударів по районах зосередження росіян, знищили два командних пункти, а також уразили дві артилерійські системи.

Також ЗСУ продовжують операцію у Курській області.

“Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу”, – йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку відбулося шість ворожих атак у районах Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку відбулося 19 атак. ЗСУ відбивали штурми у бік Синьківки, Новоселівки, Глушківки, Кругляківки, Кучерівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався просунутись уперед неподалік шести населених пунктів – Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного, Торського та Новосадового.

На Краматорському напрямку окупанти дев’ять разів атакували у районах Григорівки, Предтечиного, Часового Яру, Білої Гори та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив сім атак неподалік Торецька, Щербанівки та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку ЗСУ зупинили 47 штурмів у бік Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Новогродівки, Лисівки, Крутого Яру, Дачінського, Маринівки, Селидового та Новоторецького. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Михайлівки та Новоторецького.

На Курахівському напрямку було відбито 28 атак. Основні зусилля ворог прикладав у районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив 13 штурмів наших позицій неподалік Вугледару, Богоявленки, Водяного та Катеринівки.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках поблизу Новодарівки, Роботиного та Малих Щербаків росіяни отримали гідну відсіч – загалом вони провели три атаки.

На Придніпровському напрямку загарбники безуспішно атакували два рази.

Раніше ЗСУ показали на відео розгром колони бронетехніки та піхоти РФ під Куп’янськом. Загалом було зупинено та знищено 23 одиниці техніки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + 20 =

Back to top button