Україна

Джонсон вимагає негайно звільнити посла Маркарову


Джонсон вимагає негайно звільнити посла Маркарову

Республіканець звинуватив українського посла у тому, що вона нібито організувала “партизанську кампанію” у державі, де триває політична боротьба, і “їй не можна довіряти”.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон звернувся із заявою до президента Володимира Зеленського, в якій закликав негайно звільнити посла України у США Оксану Маркарову через нібито втручання у американські вибори. Відповідну заяву Джонсон опублікував на своїй сторінці у соцмережі Х.

Спікер звинуватив Маркарову у тому, що вона організувала візит Зеленського на завод у Пенсильванії, де виробляється зброя для України. Зеленського супроводжували представники Демократичної партії, але не було запрошено жодного республіканця. Джонсон заявив, що візит Зеленського був “явно передвиборною акцією і явно є втручанням у вибори”.

“Цей недалекоглядний і навмисно політичний крок призвів до того, що республіканці втратили довіру до здатності посла Маркарової справедливо й ефективно служити дипломатом у цій країні. Її потрібно негайно зняти з посади”, – йдеться у заяві Джонсона.

На завершення спікер зазначив, що підтримка припинення війни в Україні продовжує бути двопартійною, але ця сиитуація їх може “заплямувати”.

“Ці випадки не повинні повторюватися”, – завершив Джонсон.

 

 

Новина доповнюється…

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 + eighteen =

Back to top button