Україна

Синоптики спрогнозували, чи дійдуть масштабні повені до України


Синоптики спрогнозували, чи дійдуть масштабні повені до України

Циклон наробив стільки лиха в Європі, оскільки фактично був “заблокованим” і не міг кілька днів нікуди просуватись.


Циклон, який вирував у Центральній Європі, втратив силу і до території України вже не дійде. Про це повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу в середу, 18 вересня, передає Укрінформ.
 
“До території України цей циклон уже не дійде. Його пік активності припав саме на вихідні. Саме тоді по території Центральної Європи спостерігалися сильні опади, подекуди їх кількість була дуже великою… Надалі цей циклон вже відходить у південному напрямку, до території Італії. Але він уже втратив свою силу. Найактивніші процеси були впродовж вихідних. Саме тоді він трішечки зачепив і територію України”, – сказала вона.

Зокрема, за словами речниці Укргідрометцентру, значні дощі пройшли на Одещині, також у Карпатському регіоні спостерігалися опади різної інтенсивності. 

Циклон наробив стільки лиха в Європі, оскільки фактично був “заблокованим” і не міг кілька днів нікуди просуватись. Саме тому в Польщі, Чехії, Австрії та Румунії такі інтенсивні дощі спричинили повінь. Зараз циклон втратив свою активну фазу.

 
“З завтрашнього дня буде більше посилюватися антициклон з півночі, він буде досить потужним. І він забезпечить нам, починаючи із середи, практично в усіх областях погоду без опадів. І в найближчі кілька днів синоптичну перспективу, яку можна бачити, орієнтовно до 25 числа, скажімо так, буде більше сонячних прояснень і спокійна погода”, – сказала Птуха.

Нагадаємо, шторм Борис спричинив найсильніші повені у Європі за останні два десятиліття. Зруйновано будинки, дороги. Десятки тисяч людей змушені покинути свої домівки.

 
Внаслідок сильної повені, викликаної штормом Борис у Польщі, Чехії, Австрії та Румунії загинула вже 21 людина.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 + one =

Back to top button