Україна

Стали відомі причини затримання Усика в аеропорту Кракова


Стали відомі причини затримання Усика в аеропорту Кракова

Увечері 17 вересня стало відомо, що абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі Олександра Усика затримали в Польщі. Його в кайданках помітили в аеропорту Кракова.

Українського чемпіона світу з боксу Олександра Усика  було затримано в аеропорту Кракова через непорозуміння. Про це заявив польський промоутер Анджей Василевський з посиланням на менеджера Усика Олександра Красюка, передає Przeglad Sportowy.

Він розповів, що український боксер приїхав до Кракова з Києва на автомобілі та планував вилетіти до Іспанії для участі у тренувальному таборі.
 
“Однак прикордонна служба не захотіла пускати на борт літака його товариша. Чемпіон вирішив, що не полетить без друга, тож обох затримали”, – повідомив Василевський. 

“Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати товариша Усика в літак. Тверезого та з документами. Який сором! Я знаю Олександра особисто. Топовий та елегантний, завжди поважає закон”, – додав Василевський.

Сам Усик назвав своє затримання в аеропорту Кракова “непорозумінням, яке було швидко врегульоване.

“Дорогі друзі. Сталося непорозуміння. Воно було швидко врегульовано. Дякую всім, хто виявив занепокоєння. Дякую українським дипломатам за оперативну підтримку. І повага польської поліції за виконання своїх обов’язків незалежно від зросту, ваги, розмаху рук та регалій”, – написав боксер у соцмережі Х.

Раніше  перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк у своєму Telegram повідомив, що боксера Олександр Усика затримали в аеропорту Кракова.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував гучне затримання українського боксера у Польщі і особисто поговорив з Усиком по телефону. Глава держави висловив обурення таким ставленням “до нашого громадянина й чемпіона”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 17 =

Back to top button