Україна

Олександра Усика відпустили – Зеленський


Олександра Усика відпустили - Зеленський

Президент доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.

Президент України Володимир Зеленський у середу, 17 вересня, повідомив, що особисто поговорив телефоном з Олександром Усиком під час його затримання в аеропорту Кракова. 

“Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона”, – заявив Зеленський.

Президент доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в Кракові.

“Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили і більше його ніхто не затримує”, – додав Зеленський, заспокоївши українців щодо ситуації з Усиком.

Дружина боксера Катерина Усик у своїх соцмережах повідомила, що “усе гаразд, нічого кримінального”. Також вона додала, що згодом Олександр Усик все пояснить.

 
Соцмережі

Олександр Усик – український професійний боксер, абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі (2018-2019) та важкій вазі (з 2024 року). Усик здобував титули у версіях WBO, WBC, IBF, WBA (Super) та The Ring, а також став олімпійським чемпіоном (2012) та чемпіоном світу серед аматорів.

У 2018 році Усик став першим українцем, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі.

Раніше перший заступник голови комітету ВР з питань молоді і спорту Жан Беленюк написав у мережі, що Усика затримано в аеропорту в Польщі та виклав відео затри мання. 

В МЗС України повідомили, що в аеропорт терміново виїхів генконсул України в Кракові. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × one =

Back to top button