Світ

У Лівані масові вибухи пейджерів, поранено 1500 активістів Хезболли

У Лівані масові вибухи пейджерів, поранено 1500 активістів Хезболли

Фото: Соцмережі

Здетонували пейджери членів Хезболли

Деякі пейджери, які члени Хезболли носили за кордоном, також здетонували. У Лівані та Сирії заявляють, що за атакою стоїть Ізраїль.

У Лівані зафіксовано вибухи засобів зв’язку, якими користувалися члени Хезболли. Про це повідомляють місцеві ЗМІ та ТГ-канали.

Зазначається, що вибухи пролунали у Дахії, Набатії, Тирі, Бекаа, Бінт-Джбейлі та інших районах.

Із Сирії, зокрема з Дамаска, також надходять повідомлення про вибухи пейджингових пристроїв у активістів Хезболли.

Як пишуть ЗМІ з посиланням на джерела, ізраїльтяни змогли віддалено зламати пейджери активістів Хезболли і підірвати їх, є загиблі і безліч постраждалих. Серед поранених є ті, кому відірвало пальці, кисті та пробило живіт.

Судячи з відеозаписів та фотографій, що надходять з Лівану, усі або майже всі поранені – чоловіки. Ймовірно, вибухи пролунали одночасно чи майже одночасно.

За даними ліванського телеканалу Аль-Манар, що належить Хезболлі, ізраїльські БПЛА атакували цілі в Аль-Хіамі на півдні Лівану.

Міністерство охорони здоров’я Лівану оголосило про підвищення рівня готовності у лікарнях країни. “Червоний хрест” у Лівані оголосив про мобілізацію 50 додаткових машин швидкої допомоги та 300 фельдшерів.

Всіх громадян закликали негайно викинути пейджери.

За попередніми даними, серед постраждалих внаслідок вибухів пейджерів – посол Ірану в Лівані Моджтаба Хаменеї, а також його наближені.

У Лівані та Сирії заявляють, що за атакою стоїть Ізраїль. Попередньо, у такий спосіб ЦАХАЛ хоче позбавити ліванців зв’язку перед повномасштабною атакою, про яку світові експерти говорять останні кілька місяців.

Репортер Al Jazeera Зейна Ходр заявила, що ця атака була спланованою і попередньо проведена за допомогою фахівців США.

Співробітники однієї з лікарень, в якій працювали фахівці зі Штатів, розповіли, що близько 10 днів тому всі американці викинули пейджери, за допомогою яких спілкувалися з місцевими лікарями та співробітниками медустанови.

Ліванські ЗМІ звинуватили лікарню Американського університету в тому, що Ізраїль разом із США наперед інформували її про кібератаку.

Влада Ізраїлю заявила, що не причетна до кібератаки на Ліван.

Увага! Відео не рекомендується для перегляду неповнолітнім та особам із вразливою психікою!

Нагадаємо, з Лівану по області Галілея у північній частині Ізраїлю 4 вересня було випущено близько 65 ракет, деякі з яких вдалося перехопити.

Раніше, уніч проти 12 серпня, Ліван запустив по території Ізраїлю близько 30 ракет. Ліванські ракети були зафіксовані у напрямку району Кабрі, а деякі з них впали у відкритій місцевості.

Також повідомлялося, що Ізраїль пригрозив Лівану “руйнівною війною” і назвав умову її уникнення.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + 4 =

Back to top button