Україна

Росіяни стратили мечем українського полоненого


Росіяни стратили мечем українського полоненого

Російські військові стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками.


Росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в Telegram у вівторок, 17 вересня.
 
“Черговий воєнний злочин – росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?” – написав він.
 
Омбудсмен заявив, що направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії.
 
“Окремо наголошу, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства. Однак, бачачи такі дії, ми повинні ставати ще рішучішими у боротьбі проти агресора”, – наголосив Лубінець.
 
Нагадаємо, раніше російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених ЗСУ біля Роботиного на Запорізькому напрямку.

Журналіст: Росіяни виклали відео страти полоненого

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − six =

Back to top button