Україна

Нідерланди не зможуть передати Україні обіцяний Patriot – ЗМІ


Нідерланди не зможуть передати Україні обіцяний Patriot - ЗМІ

В Амстердамі повідомили, що неназваний союзник передумав постачати деталі, що бракують, для системи протиповітряної оборони.

Нідерланди не зможуть передати Україні систему протиповітряної оборони Patriot через відмову від участі у постачанні одного з союзників країни. Про це повідомило видання NL Times із посиланням на Міністерство оборони Нідерландів.
 
Про намір зібрати систему Patriot для України Нідерланди оголосили наприкінці травня. У Міноборони запевняли, що країна має “основні компоненти” системи, а решту деталей мали поставити інші держави. У червні Кайса Оллонгрен, яка на той момент обіймала посаду міністра оборони, заявила, що Нідерланди знайшли країну для сприяння у постачанні. Планувалося передати Україні радар і щонайменше три пускові установки.
 
Однак тепер Міністерство оборони Нідерландів повідомило, що “союзник не виконав раніше взяте зобов’язання” щодо постачання. В оборонному відомстві не уточнили, про яку країну йдеться.
 
Нагадаємо, кілька днів тому в міноборони Нідерландів повідомили, що незабаром буде передано три пускові установки. Поки що інші країни шукають інші компоненти передачі повної системи Patriot.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 9 =

Back to top button