Світ

Білий дім “врятував” $5,8 млрд для України – ЗМІ

Білий дім врятував $5,8 млрд для України - ЗМІ

Фото: washingtontimes.com

Адміністрація Байдена звернулася до Конгресу щодо можливості надсилати Україні військову допомогу до 2025 року.

Білий дім звернулася до Конгресу з проханням підтримати продовження президентських повноважень для надсилання зброї в Україну до 2025 року, що дасть Україні змогу одержати приблизно 5,8 мільярда доларів після завершення фінансового року 30 вересня. Про це повідомив прес-секретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер, зазначає The Hill.

Адміністрація Байдена використала повноваження щодо скорочення, щоб швидко доставити зброю в Україну безпосередньо через запаси Міністерства оборони. Кошти, виділені Конгресом, стосуються оцінки військового обладнання, переданого Україні, і доларів, використаних для заповнення поставок США. Захід дозволяє Пентагону відправляти стару військову техніку та поповнювати запаси новішою. При цьому допомога часто надається партіями в сотні мільйонів доларів, щоб уникнути спустошення складів американської армії та врахувати час для заповнення.

Рішення Конгресу продовжити терміни дозволить Білому дому і надалі надсилати Україні військову допомогу невеликими партіями кілька разів на місяць.

У Конгресі сказали виданню, що за відсутності продовження адміністрація Байдена могла б оголосити, що надає Україні 5,8 мільярда доларів військової допомоги до 1 жовтня, а потім використати решту року, щоб відправити озброєння, але це менш привабливий варіант.

ЗМІ також звертає увагу на можливі юридичні проблеми з розподілом 5,8 мільярда доларів США. Юристи стурбовані тим, що може не бути повноважень дозволяти передачу боєприпасів, яких нині немає на складі або вважаються надлишковими. 

ATACMS і Storm Shadow матимуть сотні цілей в Росії – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 17 =

Back to top button