Україна

Судитимуть військового посадовця та його спільників з київського ТЦК


Судитимуть військового посадовця та його спільників з київського ТЦК

Задокументовано отримання спільниками 30 тис. доларів США від трьох осіб, а також виготовлення фіктивних документів на інших військовозобов’язаних.

Завершено розслідування кримінального провадження щодо посадовця одного з підрозділів Збройних Сил України та його спільників, які організовували схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Обвинувальний акт направлено до суду. Про це 13 вересня повідомляє ДБР.

Зазначається, що посадовець з початку війни також обіймав керівну посаду у Київській міській військовій адміністрації. Він у змові з начальником Територіального центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів міста Києва та т.в.о. голови військово-лікарської комісії цього ж району оформляв фіктивні документи про непридатність до військової служби охочим уникнути мобілізації. Послуга коштувала 10 тис. доларів США з особи.

Досудовим розслідуванням задокументовано отримання спільниками 30 тис. доларів США від трьох осіб, а також виготовлення фіктивних документів на інших військовозобов’язаних.

Фігуранти кримінального провадження підозрюються у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, та у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, повідомлено про підозру члену військово-лікарської комісії одного з терцентрів комплектування та соціальної підтримки Кременчука, який за хабарі пропонував чоловікам уникнути мобілізації, оформлюючи їм липову групу інвалідності.

Намагалися заробити на ухилянтах: двоє військових отримали підозри

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + six =

Back to top button