Україна

Відключення світла охопили 12 областей України


Відключення світла охопили 12 областей України

Енергетики прогнозують, що обійдеться без стабілізаційних відключень, але електроенергію необхідно ощадливого споживати.

Станом на ранок у п’ятницю в Україні через обстріли та з інших причин повністю або частково знеструмлені 562 населені пункти у 12 областях. Про це повідомило Украенерго 13 вересня.

“Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Херсонській, Харківській, Одеській, Івано-Франківській областях. Через негоду на ранок був знеструмлений 41 населений пункт у Житомирській, Київській, Чернігівській, Кіровоградській областях. З технічних причин є знеструмлені споживачі у Запорізькій, Дніпропетровській та Сумській областях”, – йдеться у повідомленні.

Енергетики прогнозують, що сьогодні обійдеться без стабілізаційних відключень світла, але електроенергію необхідно ощадливого споживати.

“Будь ласка, не вмикайте одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00”, – закликали в Укренерго.  

Сьогодні Україна аварійно отримує електрику з енергосистем Польщі, Словаччини і Румунії. Також сьогодні ведеться імпорт електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 18 204 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1485 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, вчора Укренерго також не прогнозувало відключень світла. Але після 13:00 вони почалися у Києві і більшості регіонів України. Енергетики назвали дві причини, через які стали відключати споживачів.

Також зранку у четвер Укренерго заявило про зростання споживання електроенергії. Станом на ранок без світла було понад 600 населених пунктів у дев’яти областях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + three =

Back to top button