Україна

Зеленський вказав на наслідки затягування з далекобійною зброєю


Зеленський вказав на наслідки затягування з далекобійною зброєю

Глава держави дав зрозуміти, що США і Велика Британія поки не підтвердили зняття обмежень на далекобійні удари по Росії.

Затягування прийняття рішення західними партнерів щодо зняття обмежень з України для використання далекобійної зброї призводять до того, що росіяни переміщують військові об’єкти углиб країни. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Литви Гітанасом Науседою у Києві в четвер, 12 вересня.

“Затягування цього процесу призводить до того, що РФ займається переміщенням цих військових цілей глибше на територію Росії”, – заявив він.

За словами президента, в середу він провів “дуже серйозну” зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Великої Британії Девідом Леммі щодо використання далекобійної зброї. Зеленський запевнив, що Україна була “дуже переконливою, дуже підготовленою і дуже детальною” на цих переговорах. Також він наголосив на важливості того, що “партнери всі ці деталі, сигнали від нього особисто сприймали”.

“Тому, якщо знімаються обмеження партнерами, то дуже хотілося б, щоб це була стратегія перемоги України, а не політична стратегія”, – сказав Зеленський і підкреслив, що “зняття обмежень означає знімати обмеження”.

“А якщо пропонується, або буде запропоновано, подивимося, зняття обмежень на відповідну дальність, на яку ворог уже перемістив свої військові цілі, то це вже винятково політичне рішення, щоб зняти той тиск від партнерів, від інших країн і від України, від журналістів на країни, які мають це рішення ухвалити”, – заявив президент.

Він додав, що зняття обмежень означає, що “в нас є відповідний ресурс”, а якщо “знімається обмеження на якесь озброєння, до якого немає ракетЮ – це не зняття обмежень”.

“Це інший вид, як не давати позитивне рішення щодо застосування відповідної зброї. Так ми це сприймаємо. В цьому я був дуже прямий учора”, – запевнив глава держави.

На уточнювальне питання журналіста, чи не підтвердили вчора Блінкен і Леммі зняття обмежень на далекобійні удари, Зеленський відповів так: “Я так вважаю: якщо можна застосовувати відповідну зброю – ви бачите результат по ворожих цілях на територіях тимчасово окупованих або на території РФ. Я на сьогодні не бачу результатів дій відповідного озброєння”.

Раніше ЗМІ повідомили, що Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати ракети Storm Shadow по цілях в Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошуватимуть, щоб уникнути “зайвих провокацій”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 1 =

Back to top button