Україна

Зеленський розповів про іранські ракети


Зеленський розповів про іранські ракети

Наразі глава держави не може підтвердити, що Росія вже застосовувала іранські балістичні ракети.

Україна отримала інформацію про передачу Іраном балістичних ракет Росії від розвідок країн-партнерів. Про це сказав президент Володимир Зеленський час пресконференції у Києві в середу, 11 вересня.

“Щодо іранських ракет. Ми отримали таку саму інформацію, яку ми бачили в медіа, без якихось деталей щодо кількості. Від партнерів. Я отримав цю інформацію на рівні розвідок від партнерів”, – заявив глава держави.

Зеленський додав, що наразі не може підтвердити щодо застосування відповідних ракет.

“Я це зможу підтвердити, коли будуть докази. Як це було з Північною Кореєю. Ми поки що знаємо про використання великої кількості іранських дронів. Щодо застосування іранських ракет деталей поки інших немає”, – пояснив він.

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності. А сьогодні стало відомо, що мова може йти про 220 ракет.

Влада Ірану офіційно заперечує факт поставок ракет. Але інформацію офіційно підтвердив Держдеп США. А американський ліде Джо Байден сьогодні заявив, що разом із союзниками погоджує позиції щодо надання дозволу Україні бити по Росії далекобійною зброєю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 7 =

Back to top button