Україна

Паспорт РФ на ТОТ примушують отримувати всіх місцевих жителів – ЦНС


Паспорт РФ на ТОТ примушують отримувати всіх місцевих жителів - ЦНС

Примусова паспортизація є частиною ширшої стратегії Росії зі зміни демографічного складу окупованих територій.

Російські загарбники хочуть до кінця 2024 року “паспортизувати” усе місцеве населення віком від 14 років на тимчасово окупованих територіях України. Про це у вівторок, 10 вереся, повідомляє Центр національного спротиву.

У повідомленні вказується, що серед працівників підприємств, установ, організацій, які опинилися в окупації, розпочалася жорстка інформаційна кампанія.

“Людей залякують позбавленням практично будь-яких прав. З початку 2025 року тих, хто не отримав російський документ, будуть вносити на спецоблік та позбавляти статуса “іноземного громадянина””, – йдеться у повідомленні.

У ЦНС заявили, що ця примусова паспортизація є частиною ширшої стратегії Росії зі зміни демографічного складу окупованих територій та спроби легітимізувати свій контроль над українськими землями.

“Мешканці тимчасово загарбаних територій опиняються перед складним вибором: або підкорятися і втратити свою ідентичність, або відмовитися і бути ізольованими від суспільства, на своїй рідній землі. Така політика Кремля є черговим кроком у напрямку насильницької русифікації та асиміляції українців”, – заявили у ЦНС.

Нагадаємо, російські окупанти під виглядом навчання патріотизму продовжують масштабну кампанію з вербування молоді на окупованих територіях України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 15 =

Back to top button