Світ

Захід має дати спільну відповідь агресії РФ – президент Фінляндії

Захід має дати спільну відповідь агресії РФ - президент Фінляндії

Фото: AP nuotr

Президент Фінляндії Александр Стубб

Більша частина мешканців Фінляндії готова до відправки військ в рамках міжнародних місій з врегулювання кризових ситуацій, зауважив Стубб.

Президент Фінляндії Александр Стубб під час виступу на щорічній зустрічі з послами та генеральними консулами Польщі у Варшаві заявив, що Північна Європа та країни Балтії мають співпрацювати для того, щоб мати змогу дати відповідь російській агресії. Про це у вівторок, 10 вересня, повідомляє Polskie Radio.

“90 відсотків фінів готові відправляти солдатів на міжнародні місії з врегулювання кризових ситуацій. Коли я дивлюся на Польщу і ставлення Польщі до своєї безпеки – я говорю не лише про приголомшливі понад чотири відсотки, майже п’ять, оборонних видатків у відсотках від ВВП – я бачу, що менталітет дуже схожий. На мою думку, це дуже хороша новина для НАТО і, звичайно, погана новина для Росії”, – зазначив Стубб.

Глава Фінляндії зауважив, що Захід повинен був рішучіше відреагувати на російську агресію у Грузії у 2008 році, у 2014 році – на анексію Криму й у 2022 році – на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Він додав, що у Європі сформувалась напівпостійна залізна завіса, де з одного боку опинились Росія та Білорусь, а з іншого решта країн континенту.

Раніше повідомлялося, що Польща вводить буферну зону на кордоні з Білоруссю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button