Події

❗️ Вимагання та групове хуліганство – підозра для нападника на ветерана у Сміл…

❗️ Вимагання та групове хуліганство – підозра для нападника на ветерана у Смілі

Найближчим часом буде надана правова оцінка усім учасникам конфлікту. Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків.

Під час допиту свідків у рамках розслідування кримінального провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі на Черкащині слідчі встановили, що зловмисник вимагав від ветерана гроші за номерні знаки транспортного засобу, які він зняв з його автомобіля. Відповідно надана додаткова кваліфікація події – Вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення.

Водночас повідомляємо, що у кримінальному провадженні, розпочатому за хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України), частина 1 змінена на частину 2, оскільки встановлено, що напад на ветерана відбувся за участі групи осіб.

Наразі прокуратурою погоджено повідомлення про підозру за вимагання та групове хуліганство основному фігуранту, підозра у передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб вручена шляхом передачі батькові нападника. Слідчі працюють над отриманням повною інформації для надання юридичної оцінки діям іншим учасникам конфлікту.

Нагадуємо, що щодо дій працівників поліції керівництвом Головного управління Національної поліції в Черкаській області розпочато службове розслідування. Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків.

???? Facebook | X | Instagram | TikTok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 13 =

Back to top button