Україна

Сальдо та його спільникам оголосили вирок у справі “пошти Херсона”


Сальдо та його спільникам оголосили вирок у справі пошти Херсона

Фігурантів справи визнали винними у розграбуванні та захопленні майна Укрпошти на Херсонщині, що є пособництвом державі-агресору.

Одеський районний суд 10 вересня ухвалив рішення щодо створення у 2022 році фейкової “Пошти Херсона” так званому “губернатору” Херсонської області Володимиру Сальдо. Про це інформує Укрінформ у вівторок, 10 вересня.

Також вирок винесли його заступниці у сфері цифровізації та соціальної політики Катерині Губарєвій, колишньому директору Херсонської дирекції Укрпошти Віктору Фірману, очільниці фейкової “Пошти Криму” Олені Принь, співробітниці Кримської дирекції Укрпошти Тетяні Дубініній, експрацівниці Запорізької дирекції Укрпошти Інні Горлачовій, працівнику “Пошти Херсона” Сергію Міхнєву.

Фігурантів справи визнали винними у розграбуванні та захопленні майна Укрпошти на Херсонщині, що є пособництвом державі-агресору.

Сальдо позбавили волі на строк 15 років, Губарєва та Фірман отримали по 12 років.

Олену Принь, Тетяну Дубініну, Сергія Міхнєва та Інну Горлачову обвинувачували у пособництві державі-агресору. Вони отримали покарання у вигляді 10 років ув’язнення.

Сальдо, Міхнєва, Горлачову, Принь, Фірмана та Губарєву обвинувачували у створенні так званої “Пошти Херсона”. Це поштовий оператор, створений Росією для обслуговування жителів тимчасово окупованих районів Херсонської області.

Фейкову “Пошту Херсона” окупанти створили за аналогом так званої “Пошти Криму”.

Нагадаємо, у 2023 році Малиновський райсуд Одеси виніс вирок так званому “голові військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Володимиру Сальдо – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ВАКС ухвалив рішення конфіскувати частину активів Володимира Сальдо.Тоді в дохід держави було стягнуто активи, що знаходяться у його прямому володінні, а також якими він володіє опосередковано. 

Активи колаборанта Сальдо перейшли державі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 3 =

Back to top button