Україна

Викрито доглядальницю, що планувала вбити пенсіонерку у Вінниці


Викрито доглядальницю, що планувала вбити пенсіонерку у Вінниці

Підозрювана в разі смерті літньої жінки одержала б у спадок квартиру, а тому захотіла “прискорити” цей процес.

Поліція та Служба безпеки України запобігли вбивству 83-річної пенсіонерки у Вінниці, яке запланувала її доглядальниця, щоб швидше одержати в спадок її квартиру. Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції на своєму Telegram-каналі.

Поліцейські дізналися, що 47-річна вінничанка готується вчинити вбивство з корисливих мотивів. Правоохоронці встановили, що у 2020 році зловмисниця уклала з пенсіонеркою, що потребує систематичного стороннього догляду, договір довічного утримання. У разі смерті підопічної, у власність доглядальниці мала перейти квартира.

“Сама 83-річна жінка довіряла помічниці, та дійсно всіляко їй допомагала, увійшовши за ці роки повністю в довіру. Згодом фігурантка захотіла “пришвидшити процес”… й почала підшукувати медичну речовину, за допомогою якої людину можна позбавити життя”, – поінформували у НПУ.

Вінничанку затримали 4 вересня, у день народження бабусі, на одній з вулиць облцентру одразу після передачі їй ампул з імітацією сильнодійного лікарського засобу.

Поліцейські вилучили медпрепарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів.

Жінка затримана, слідчі повідомили їй про підозру, а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень.

Нагадаємо, у Львові у п’ятницю, 19 липня сталася стрілянина. Жертвою злочину стала українська мовознавиця Ірина Фаріон. 

Замах на вбивство фіндиректора компанії: затримано одного з фігурантів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 10 =

Back to top button