Світ

У США відреагували на поставки Іраном ракет РФ

У США відреагували на поставки Іраном ракет РФ

Фото: State Department

Речник Державного департаменту США Ведант Пател

Політика США щодо ударів вглиб території Росії із застосуванням американської зброї залишається незмінною.

Сполучені Штати занепокоєні інформацією про ймовірну передачу Росії іранських балістичних ракет. Про це у понеділок, 9 вересня, заявив заступник речника Державного департаменту Ведант Пател. 

“Будь-яка передача іранських балістичних ракет Росії означатиме драматичну ескалацію підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України”, – наголосив він під час брифінгу.

За його словами, Сполучені Штати готові відповісти Ірану “значними наслідками”. Водночас Пател зауважив, що політика Вашингтона щодо ударів далекобійною зброєю по території РФ не змінилася. 

“Немає змін у політиці, про які ми готові оголосити. Ми чітко заявили, як і наші партнери по G7, а також на самітах НАТО, що ми готові до серйозної реакції на такі дії. Я не забігатиму наперед, але я раніше говорив про дедалі більше занепокоєння щодо поглиблення партнерства в галузі безпеки між Росією та Іраном з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії”, – сказав речник Держдепу.

Раніше ЗМІ повідомили, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності. У свою чергу Тегеран офіційно заперечив поставки ракет.

Але напередодні іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що його країна дійсно спорядила Москві балістичні ракети.

А сьогодні вже Кремль відреагував на дані щодо ракет Ірану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 1 =

Back to top button