Україна

У Дії відтепер можна одружитися по відеозвʼязку


У Дії відтепер можна одружитися по відеозвʼязку

У день весілля треба зайти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин.

У застосунку Дія з’явилася можливість одружуватися онлайн. Також у Дії можна визначити, що робити з прізвищем після одруження: залишити своє, взяти прізвище партнера/партнерки чи зробити подвійне. Про це повідомила пресслужба застосунку.

“Лише в Україні ви можете пройти повний цикл одруження – від подання заяви, шлюбу онлайн і до свідоцтва в застосунку. Більше не треба нікуди їздити, збирати документи, складати їх у файлик, щоб стати чоловіком та дружиною. Відтепер це кілька кліків у Дії. Завдяки шлюбу онлайн військові та пари, які перебувають далеко одне від одного, зможуть одружитися попри обставини, відстань між містами або навіть країнами”, – розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб одружитися в Дії, треба:

  • бути повнолітніми громадянами України;
  • мати верифікований податковий номер;
  • мати ID-картку чи закордонний паспорт у Дії;
  • не перебувати в іншому шлюбі;
  • якщо розлучені – мати про це дані в реєстрі ДРАЦС.

Зазначається, що сповіщення про пропозицію прийде партнеру чи партнерці в обраному застосунку. Відповісти на нього треба протягом 14 днів. “Так” можна поділитися із друзями у соцмережах.

Аби скористатися послугою, слід оновити Дію, зайти у “Сервіси” і вибрати Шлюб онлайн. Потім натиснути Зробити пропозицію та надіслати сповіщення партнеру/партнерці на зручний месенджер. Після згоди слід протягом 12 годин надати свої дані для заяви. Система запропонує вільні дати – найближчі для церемонії будуть за 5 днів.

Якщо ви передумали, заяву про шлюб можна скасувати.

У день весілля треба зайти за посиланням у застосунку на онлайн-церемонію. Вона триває до 30 хвилин.

Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в Дію протягом доби. Фізичний документ можна замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні.

Технічно процес забезпечуватиме платформа відеозвʼязку Webex від американської корпорації Cisco.

Нагадаємо, у травні Дія зпустила бета-тест шлюбу по відеозв’язку. Раніше,у березні, уряд України ухвалив постанову про укладання шлюбу по відеозвʼязку в застосунку Дія.

Як відомо, у Дії ще з минулого року працює функція подання заяв про шлюб. На порталі можна вибирати місце, час, формат та зал, де планується церемонія. ДРАЦС надішле на електронну пошту відповідь та деталі церемонії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button