Події

​7 років за ґратами проведе жителька Добропілля на Донеччині, яка передавала голо…

7 років за ґратами проведе жителька Добропілля на Донеччині, яка передавала голосові повідомлення про місця дислокації ЗСУ

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури жительку Добропілля Покровського району визнано винною у поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

????Суд призначив їй покарання – 7 років позбавлення волі.

????Прокурори довели, що у квітні та травні 2022 року жінка відправляла знайомій з Воронежа рф голосові повідомлення з даними про розташування підрозділів Збройних Сил України у м. Добропілля. Спілкувалися за допомогою мобільного телефону через месенджер.

????У цей же період засуджена збирала відомості про рух техніки і розміщення особового складу українських військ. Вона передавала цю інформацію своїй подрузі під час зустрічей. Та, в свою чергу, зливала отриману інформацію на користь держави-агресора.

????На вирок суду засуджена чекала під вартою.

????Зазначимо, що за протиправну діяльність подруга засудженої теж отримала вирок – 8 років позбавлення волі. Наразі вона відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Більше

Back to top button