Україна

Підсумки 08.09: Зізнання Ірану і БПЛА у ЛатвіїСюжет


Підсумки 08.09: Зізнання Ірану і БПЛА у Латвії

В Ірані визнали передачу ракет Росії; Російські дрони вперше долетіли до Латвії. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

В Ірані визнали передачу ракет Росії

Попри те, що офіційний Тегеран заперечує інформації щодо постачання ракет Росії, іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав, що країна спорядила Москві балістичні ракети. Він пояснив, що, мовляв, Ірану доводиться займатися бартером для задоволення наших потреб, включаючи імпорт сої та пшениці. Частина бартеру включає відправку ракет, а інша частина – відправлення військових безпілотників до Росії. “Гірше, ніж зараз, бути не може. Ми даємо ракети Хезболлі, ХАМАС і Хашд аш-Шаабі, то чому б не дати їх РФ?”.

У Латвію і Румуню залетіли російські безпілотники

На сході Латвії розбився російський військовий БпЛА, повідомило Міноборони Латвії. Згідно з попередніми даними, це був військовий БпЛА, який, ймовірно, залетів з території Білорусі. Збройні сили виявили БпЛА, що заходив на територію Латвії, відстежили його рух та визначили місце падіння. Наразі триває розслідування.

Також у Румунії рішуче засудили “чергове порушення” її повітряного простору російським безпілотником під час обстрілу України. Міноборони країни назвало атаку “незаконною” і такою, що “серйозно суперечить нормам міжнародного права”. “Під час цих подій система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію польоту безпілотника, який увійшов у повітряний простір країни та залишив її територію у напрямку України”, – мовиться у повідомленні. У НАТО назвали інцидент з російським дроном на території Румунії безвідповідальним та потенційно небезпечним.

Наступ на Курщині: серед росіян рекордна тривога

Частка росіян, які відчувають тривогу, з моменту початку операції Збройних сил України в Курській області РФ сягнула 49%. Це рекордний показник щонайменше з вересня 2023 року. При цьому головною “хвилюючою подією” останнього часу 52% жителів Росії назвали війну проти України, причому 28% з них вказали саме на операцію ЗСУ в Курській області.

Резерви України відновили зростання

За підсумками серпня міжнародні резерви України збільшились на 13,7% і станом на 1 вересня становили 42,3 млрд доларів. Позитивна динаміка зумовлена значними обсягами надходжень від країн Заходу, що перевищили чистий продаж валюти Нацбанком та боргові виплати України.

У Бєлгородській області палають цистерни з пальним

На Бєлгородщині після удару дрону спалахнула пожежа на майданчику для зберігання пального у прикордонному Волоконовському районі області, повідомила місцеа влада.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + fifteen =

Back to top button