Україна

Глава МЗС закликав союзників збивати російські дрони


Глава МЗС закликав союзників збивати російські дрони

Україна потребує конкретних дій союзників – колективного рішення використовувати протиповітряну оборону партнерів для збиття російських ракет і дронів.

Новопризначений міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав партнерів та союзників України “діяти” після інцидентів з російськими дронами на території Румунії і Латвії. Про це він повідомив на платформі X у неділю, 8 вересня.

“Сьогодні російські дрони порушили повітряний простір Румунії та Латвії. Це нагадування: агресивні дії РФ виходять за межі України. Колективною відповіддю союзників має бути максимальна підтримка України зараз, щоб покласти край агресії РФ, захистити життя і зберегти мир у Європі”, – зазначив Сибіга.

Для цього, додав він, Україна потребує конкретних дій союзників – колективного рішення використовувати протиповітряну оборону партнерів для збиття російських ракет і дронів над Україною, сильнішої і швидшої військової допомоги українським воїнам, зняття обмежень на використання зброї Україною.

“Дійте зараз. Країна, що захищається від агресії відповідно до статті 51 Статуту ООН, не може бути обмежена у захисті. Міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів по законних військових цілях на території РФ. Дозвольте Україні бити у відповідь і захистити життя”, – закликав Сибіга.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада призначила першого заступника глави МЗС Андрія Сибігу главою МЗС замість Дмитра Кулеби, який напередодні написав заяву про звільнення і був відправлений у відставку раніше того самого дня. Кандидатуру Сибіги офіційно висунув президент України Володимир Зеленський.

Згодом Сибіга заявив, що політика щодо українців за кордоном зміниться.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 6 =

Back to top button