Україна

Румунія засудила обстріл України з боку Росії


Румунія засудила обстріл України з боку Росії

Міноборони країни відзвітували, що два літаки F-16 румунських ВПС були підняті “для моніторингу повітряної ситуації”.

У Румунії рішуче засудили “чергове порушення” її повітряного простору російським безпілотником під час обстрілу України в ніч на 8 вересня. Про це повідомляє пресслужба Міноборони країни у неділю, 8 вересня.

Відомство назвало атаку “незаконною” і такою, що “серйозно суперечить нормам міжнародного права”. Також Румунія звинуватила армію РФ в ударах по цивільних об’єктах та портовій інфраструктурі.

Міноборони країни відзвітували, що два літаки F-16 румунських ВПС були підняті “для моніторингу повітряної ситуації”.

“Під час цих подій система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила траєкторію польоту безпілотника, який увійшов у повітряний простір країни та залишив її територію у напрямку України”, – мовиться у повідомленні.

У ніч на 8 вересня, російська армія атакувала Україну чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59 та 23 дронами Shahed.

Українські сили ППО збили 15 безпілотників та одну ракету, повідомило командування Повітряних сил ЗСУ. Ще два російські безпілотники “локаційно втрачені” і, ймовірно, придушені засобами РЕБ.

Внаслідок нічної атаки на підконтрольній Києву частині Херсонської області отримали поранення чотири особи. Ще двоє загинули та четверо постраждали через авіаційний удар по місту Суми.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни атакували місто Суми. Внаслідок авіаудару двоє людей загинуло, ще чотири людини поранено, в тому числі двоє дітей.

Також стало відомо, що під час нічної атаки група “шахедів” залетіла у Румунію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + twenty =

Back to top button