Україна

“Шахед” вперше наблизився до кордону з Литвою – Гаюн


 Шахед вперше наблизився до кордону з Литвою - Гаюн

На територію Білорусі залетів БПЛА типу Shahed, який попрямував у бік Литви і наблизився на відстань до 70 кілометрів до кордону.

У ніч на суботу у повітряний простір Білорусі залетіли як мінімум вісім російських дронів – сім ударних “шахедів” і один розвідувальний БПЛА типу Supercam. Один з них вперше наблизився до кордону з Литвою, повідомила напередодні моніторингова група Беларускі Гаюн.

Вказано, що більшість безпілотників залітали з України в Гомельську область. Однак повідомляється також, що близько п’ятої години ранку за місцевим часом на територію Білорусі залетів БПЛА типу Shahed, який попрямував у бік Литви і наблизився на відстань до 70 кілометрів до кордону. Загалом цей дрон подолав відстань у 200 кілометрів. Що з ним сталося далі – невідомо.

Стверджується, що за ніч винищувачі ВПС Білорусі злітали з аеродрому Барановичі чотри рази, ще двічі у повітря піднімалися гелікоптери.

“Авіація була помічена не тільки на півдні країни, але також і на самій півночі – в районі Острівця та Вілейки, що може говорити про те, що до півночі країни міг долетіти не один, а два “шахеди”, – пишуть спостерігачі.

Раніше на поточному тижні Білорусь вперше застосувала винищувач для збиття дрона РФ. Літак близько 20 хвилин ганявся за порушником, поки не збив його.

А сьгодні стало відомо, що під час нічної атаки група “шахедів” залетіла у Румунію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 1 =

Back to top button