Україна

Підсумки 07.09: Детонація у РФ і удари по містахСюжет


Підсумки 07.09: Детонація у РФ і удари по містах

У РФ горить склад боєприпасів; РФ вдарила по Харкову, Сумах, Полтаві і Донеччині: є жертви. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У РФ горить склад боєприпасів

У Воронезькій області (РФ) у ніч проти суботи внаслідок атаки безпілотників сталася пожежа і детонаціяна складі боєприпасів. Місцева влада оголосила в Острозькому районі режим надзвичайної ситуації і евакуацію жителів одного населеного пункту. На супутникову знімку зафіксовано багато осередків горіння, що охопили значну площу, а також щільне задимлення. Це вже принаймні третій великий удар по складу боєприпасів у Воронезькій області за останні три три місяці.

РФ вдарила по Харкову, Сумах, Полтаві і Донеччині: є жертви

Вдень 7 вересня російські війська обстріляли Харків та Харківський район. Відомо про одну загиблу жінку – 81-річну мешканку Старовірки та одного порненого. Увечері під удар росіян потрапила Полтава. Там повідмили про влучання у цивільну інфраструктуру. Попередньо – без жертв. Пізніше стало відомо про російський удар трьома авіабомбами по готелю у Миколаївці, що на Донеччині. А вночі росіяни вдарили по Сумах. Внаслідок авіаудару двоє людей загинуло, ще чотири людини поранено, в тому числі двоє дітей.

Зеленський зустрівся з прем’єркою і бізнесменами Італії

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Італії зустрівся з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. Сторони обговорили відновлення української енергетичної системи та реалізацію Формули миру. Також Зеленський на полях форуму Амброзетті в Італії зустрівся з представниками понад 30 провідних італійських компаній у різних галузях. Під час зустрічі йшлося про повоєнну відбудову України та співпрацю з українськими компаніями. Глава держави зазначив, що італійський бізнес може зацікавити співпраця з Україною насамперед в оборонному виробництві, машинобудуванні, енергетиці, аерокосмічній та ІТ-галузі.

Зеленський прокоментував ситуацію під Покровськом

Ситуація на Покровському напрямку за останні кілька діб “була краща”, але необхідно дочекатися стабілізації. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтервʼю українським ЗМІ.

Сили ППО вночі збили 58 “шахедів”, уламки упали поруч з Верховною Радою

Сили ППО вночі 7 вересня збили 58 російських ударних безпілотників типу Shahed. ППО працювала у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях. В Києві уламки безпілотників впали у дворі будинку, на дитячий садочок, а такою біля будівлі Верховної Ради. 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 5 =

Back to top button