Україна

МЗС України зробило заяву щодо “виборів” в Криму


МЗС України зробило заяву щодо виборів в Криму

Так звані “вибори” давно перетворилися на фарс, не мають нічого спільного з проявом народовладдя, наголосили у відомстві.


В неділю, 8 вересня, в Росії проводитимуть “вибори” до місцевих органів влади. Проте вони не є легітимними в тимчасово окупованому українському Криму. Про це заявила пресслужба Міністерства закордонних справ України.
 
У відомстві нагадали, що у неділю Росія проводить Єдиний день голосування, під час якого відбудуться вибори до місцевих органів влади суб’єктів РФ. Зокрема, цей процес країна-агресор вкотре намагається розповсюдити в тимчасово окупованому Криму, включаючи місто Севастополь.

МЗС України наголосило, що так звані “вибори” в РФ давно перетворилися на фарс і не мають нічого спільного з проявом народовладдя. У свою чергу, їх проведення на тимчасово окупованих територіях України є порушенням норм та принципів міжнародного права.
 
“Вчергове наголошуємо, що результати так званих “виборів” на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та місті Севастополі є нікчемними, а самі “вибори” – нелегітимними”, – йдеться у повідомленні.
 
Також у МЗС звернулись до міжнародних партнерів та нагадали, що представники російських окупаційних сил, які діють на окупованих територіях України і обираються під час “виборів” – не наділені українською стороною жодними повноваженнями представляти владу України на будь-якому рівні.
 
“Їхня залученість до делегацій Росії на міжнародні заходи не несе жодних правових наслідків”, – додали у відомстві.
 
Усі, хто причетний до підготовки і проведення так званих “виборів” на окупованих територіях української держави, будуть притягнути до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Нагадаємо, за останні 12 місяців із окупованого росіянами Криму виїхало понад 20 тисяч громадян України. Люди воліють шукати для себе кращої долі за межами півострова.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − seventeen =

Back to top button