Україна

Зеленський зробив заяву щодо ударів по Росії


Зеленський зробив заяву щодо ударів по Росії

Україна працює над зняттям обмежень на використання далекобійної зброї для ударів по Росії, зазначив президент.


Між союзниками поки немає консенсусу щодо зняття обмежень з України на використання далекобійної зброї для ударів по Росії, але обговорення продовжуються. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтервʼю українським ЗМІ, яке транслювалося в ефірі телемарафону.
 
“Поки що немає консенсусу. Але я пам’ятаю, як працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді також не було консенсусу, але важливо знайти ключ хоча б до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися”, – сказав глава держави.
 
Зеленський додав, що Україна працює над зняттям обмежень на використання далекобійної зброї. З цього питання президент зустрічався з главою Пентагону Ллойдом Остіном, канцлером Німеччини Олафом Шольцом та міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, прем’єркою Італії Джорджею Мелоні, а також розмовляв з президентом Франції Еммануелем Макроном.
 
“Якщо ситуація в країні буде дозволяти мені виїхати у вересні на Генасамблею (ООН – ред.), будемо підсумовувати результати всіх цих зустрічей вже з президентом Байденом”, – сказав глава держави.

Нагадаємо, напередодні Остін прокоментував відсутність дозволу США на використання далекобійної зброї по території Росії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen − five =

Back to top button