Україна

У Міненергетики озвучили ситуацію в енергосистемі


У Міненергетики озвучили ситуацію в енергосистемі

За минулу добу росіяни атакували енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

Фахівці усувають наслідки атак РФ на енергетичних об’єктах чотирьох областей України. Про це 7 вересня повідомляє Міністерство енергетики України.

Зазначається, що за минулу добу росіяни атакували енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях.

За даними Міненерго, у Донецькій та Сумській областях через бойові дії вимикались повітряні лінії. У Дніпропетровській області внаслідок атаки дрона на підстанції вимикалось обладнання. Побутові споживачі 13 населених пунктів не мали енергопостачання. Живлення відновлене.

Також після закінчення повітряної тривоги через задимлення території підстанції персонал відключив повітряну лінію. Були знеструмлені підстанція, побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення для споживачів відновлене.

У Харківській області через бойові дії знеструмлювалась підстанція і побутові споживачі.

Як повідомляється, що у Донецькій області біля однієї із шахт спалахнула пожежа, через що виникла загроза потрапляння продуктів горіння в шахту. На момент інциденту в шахті перебувало 100 працівників. Усіх вивели на поверхню. Пожежа ліквідована, постраждалих немає.

У Міненерго зазначили, що енергетики минулої доби відновили живлення для 60 540 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Загалом на ранок 7 вересня залишаються без електропостачання 533 населені пункти.

Експорт електроенергії 7 вересня не відбувається і не передбачається, обмеження електроенергії для споживачів відсутні.

У Міненерго додали, що ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими російськими атаками, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж російські війська не припиняють щоденних обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

Триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven − seven =

Back to top button