Україна

Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту


Генштаб назвав найгарячіші напрямки фронту

Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження росіян.

Минулої доби на фронті було зафіксовано 187 бойових зіткнень з російськими військами, найактивніше ворог наступав на Покровському та Курахівському напрямках. Про це 7 вересня повідомив Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження росіян, уразили пункт управління, два пункти управління БПЛА, дві артилерійські системи та один інший важливий об’єкт ворога.

За даними Генштабу, за вчорашній день росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах два ракетні удари із застосуванням шести ракет, а також 74 авіаудари, скинувши 87 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4200 обстрілів, з них 129 – із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів Бездрик, Малушине, Юнаківка, Бояро-Лежачі, Ямпіль та Рівне Сумської області; Малі Проходи, Попівка, Петропавлівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області; Торецьк, Дружба, Олександропіль, Покровськ, Новодмитрівка, Єлизаветівка, Богоявленка Донецької області; Гуляйполе, Мала Токмачка Запорізької області; Бургунка, Тягинка, Садове, Одрадокам’янка, Раківка та Козацьке Херсонської області.

На Харківському напрямку точилося шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії поблизу Вовчанська й Липців.

На Куп’янському напрямку сталося 27 боєзіткнень, зокрема біля Синьківки, Глушківки, Андріївки, Берестового і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку, за уточненою інформацією, ворог атакував 17 разів неподалік Новоєгорівки, Дружелюбівки, Чернещини, Тернів, Торського, Діброви та Макіївки.

На Сіверському напрямку було п’ять бойових зіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку точилося вісім боїв у районах Григорівки, Часового Яру та Андріївки.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 10 разів неподалік Торецька, Неліпівки і Нью-Йорка.

На Покровському напрямку захисники України відбили 49 ворожих штурмових дій у районах населених пунктів Суха Балка, Олександропіль, Зелене Поле, Воздвиженка, Новотроїцьке, Гродівка, Новогродівка та Михайлівка. Найбільша концентрація атак була поблизу Новогродівки, Гродівки та Михайлівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 46 атак росіян біля Красногорівки, Костянтинівки та Георгіївки.

На Времівському напрямку війська РФ дев’ять разів наступали в бік Водяного і Старомайорська.

На Оріхівському напрямку російські війська здійснили один штурм позицій українських підрозділів поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку ворог зазнав поразки, дев’ять разів атакуючи українські оборонні рубежі.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін. На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, здійснюють мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів зі своєї території.

Нагадаємо, українські військові за добу знищили на фронті 1270 солдатів РФ. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 07.09.24 орієнтовно склали близько 623 990 бійців.

Десантники розбили штурм росіян під Кураховим

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 6 =

Back to top button