Україна

РФ погрожує ядерною катастрофою без прямих атак на АЕС – Україна в ОБСЄ


РФ погрожує ядерною катастрофою без прямих атак на АЕС - Україна в ОБСЄ

Російські атаки по електропідстанціях становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об’єктів в Україні та безпеки мільйонів людей.

Ракетні удари РФ по електропідстанціях, важливих для роботи українських АЕС, є наслідком свідомого рішення Кремля погрожувати світу ядерною катастрофою без прямих атак на АЕС. Про це заявила тимчасова виконувачка обовʼязків постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Вікторія Кувшинникова під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ, передає Укрінформ.

“Ядерна безпека знову була серйозно скомпрометована Росією. Атака (повітряна атака Росії 26 серпня – ред.) спричинила перебої в енергопостачанні та призвела до тимчасової зупинки або відключення реакторних блоків на Рівненській та Південноукраїнській АЕС. Російські атаки становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об’єктів в Україні та безпеки мільйонів людей. Це – свідоме рішення Кремля погрожувати світу ядерною катастрофою без прямих атак на АЕС”, –  зазначила Кувшинникова.

За її словами, цим також пояснюється “новий сплеск російської дезінформаційної кампанії, спрямованої на звинувачення України у порушенні принципів ядерної безпеки”.

Кувшинникова нагадала, що 26 серпня Росія застосувала для ударів по Україні 109 безпілотників та 127 ракет, вперше також атакувавши українські енергетичні об’єкти касетними боєприпасами та влучивши в Київську гідроелектростанцію.

Нагадаємо, вночі і вранці 26 серпня росіяни нанесли черговий масований ракетний удар по Україні. У низці міст прогриміли вибухи, є загиблі. Після цього зникло світло і вода у багатьох населених пунктах. Загалом під удар потрапили 15 областей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 6 =

Back to top button