Україна

Побиття чоловіка в Харкові працівниками ТЦК: омбудсмен доручив перевірити


Побиття чоловіка в Харкові працівниками ТЦК: омбудсмен доручив перевірити

До Харківського ОТЦК та СП направлено лист з метою з’ясування фактичних обставин для подальшої оцінки.

Омбудсмен із прав людини Дмитро Лубінець відреагував на відео, опубліковане в соцмережах, на якому працівники ТЦК та СП нібито побили чоловіка в Харкові.

“У Харкові, ймовірно, працівники ТЦК та СП побили чоловіка”, – написав омбудсмен в Телеграм.

За його словами, для підтвердження або спростування інформації, яка була поширена в засобах масової інформації, його представниця у Харківській області Оксана Червякова направила лист до Харківського ОТЦК та СП з метою з’ясування фактичних обставин для подальшої оцінки.

“Наголошу, що такі випадки потребують неупередженого і швидкого розслідування. У країні, яка бореться за свою незалежність, усе має бути відповідно до законодавства, а якщо є порушення прав людини – необхідна належна реакція та відповідальність”, – зазначив Лубінець.

Нагадаємо, у Закарпатській області розпочалося розслідування обставин смерті військовослужбовця ЗСУ, який знепритомнів дорогою до навчального центру.

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до генпрокурора з вимогою розслідувати побиття та смерть чоловіка в обласному ТЦК та СП на Закарпатті.

У Закарпатському обласному ТЦК та СП заявили, що смерть мобілізованого чоловіка у Закарпатській області сталася через хворобу і не пов’язана з нібито його побиттям у територіальному центрі комплектування.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 1 =

Back to top button