Україна

Укренерго змінило обсяг відключень в областях


Укренерго змінило обсяг відключень в областях

Вранці рівень споживання електроенергії був на 4,8% меншим, ніж у четвер, у цей же час. Це пояснюється спаданням спеки у більшості регіонів.

В енергосистемі України стабілізується ситуація. Через це більшості областей зменшили обсяг відключень, повідомило Укренерго у п’ятницю, 6 вересня.

Так, сьогодні станом на 9:30, рівень споживання електроенергії був на 4,8% меншим, ніж у четвер, у цей же час. Це пояснюється спаданням спеки у більшості регіонів.

В результаті обсяг обмежень у більшості регіонів сьогодні змінений:

  • з 10:00 до 16:00  – відключенння не будуть застосовуватись у Херсонській, Миколаївській, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Волинській, Рівненській областях;
  • з 11:00 до 16:00 – не прогнозується застосування заходів обмеження у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій областях.

Разом з тим через бойові дії та з інших причин сьогодні вранці повністю або частково знеструмлений 571 населений пункт.

Через російські обстріли є нові знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Сумській, Херсонській і Чернігівській областях.

Через наслідки негоди на ранок знеструмлені 44 населені пункти: 31 – на Одещині, 13 – на Миколаївщині.

З технічних причин є знеструмлені споживачі у Миколаївській області.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 14 028 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1160 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Напередодні Укренерго інформувало, що у п’ятницю графіки погодинних відключень діятимуть впродовж усієї доби. Світло планували вимикати по одній черзі.

Стали відомі подробиці інциденту на АЕС в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button