Світ

Росіяни прагнуть найближчим часом захопити два міста – ISW

Росіяни прагнуть найближчим часом захопити два міста - ISW

Фото: Міноборони України

Російські загарбники, незалежно від їхнього успіху, хочуть закріпити українські сили в західній частині Донецької області

Росія планує захопити Курахове і Вугледар, щоб дозволити своїм військам швидше здобути тактичні переваги, вважають аналітики.

Армія загарбників значно активізувала свої наступи в районі Вугледара і досягла незначних тактичних успіхів у цьому районі. Ворог прагне посилити тиск на Сили оборони і створити умови для подальших успіхів на Покровському напрямку. Про це повідомляє ISW.

За словами аналітиків, скоординовані штурми загарбників з південного флангу на Покровському напрямку на західний фланг оборони ЗСУ навколо Вугледара, ймовірно, мають на меті посилити тиск на українців, що обороняються на заході Донеччини, і створити умови для подальших успіхів на Покровському напрямку.

Проте посилення штурмів під Вугледароам не знизить темпи операцій в інших місцях на заході Донецької області.

Окупанти активізували наступальні операції під Вугледаром невдовзі після початку розширення південного флангу Покровського виступу. Це дозволяє припускати, що противник планує провести взаємопідсилюючі наступальні операції на південному фланзі Покровського напрямку, безпосередньо на захід від Донецька, вздовж автодороги 0-0532, та під Вугледаром.

В ISW припускають, що Росія планує захопити Курахове і Вугледар, щоб дозволити російським військам швидше здобути тактичні переваги до і вздовж траси Н-15, хоча вони й зіткнуться з труднощами.

Російські загарбники, незалежно від їхнього успіху, хочуть закріпити українські сили в західній частині Донецької області і не дати їм перекинути підкріплення для посилення оборони Покровська.

Утім, росіяни не зможуть утримувати ініціативу на всьому Сході протягом тривалого часу, а багаторазова активізація наступальних дій на Донеччині, на додаток до постійного оперативного тиску, спричиненого вторгненням ЗСУ в Курську область, ймовірно, призведе до того, що наступальні операції окупантів досягнуть кульмінації раніше, ніж планує їхнє військове командування.

Раніше голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко заявив, що Покровськ треба розглядати не як окреме місто, а як напрямок фронту Вугледар-Курахове-Покровськ. Ворог наступав на цій лінії й буде надалі наступати, щоб перехопити ініціативу. 

В ОП пояснили зв’язок Курщини з Покровськом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 5 =

Back to top button