Україна

Відновлено живлення ЗАЕС з української енергосистеми – Енергоатом


Відновлено живлення ЗАЕС з української енергосистеми - Енергоатом

Кілька днів тому сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній через російські обстріли.

Українські енергетики 5 вересня о 14:40 повернули в роботу пошкоджену другу лінію електропередачі. Про це інформує пресслужба Енергоатома у четвер, 5 вересня.

Тож нині живлення тимчасово окупованої Запорізької АЕС з української енергосистеми відновлено двома лініями.

У компанії нагадали, що 2 вересня через російські обстріли сталося пошкодження однієї з двох зовнішніх повітряних ліній.

“Українські фахівці тривалий час не могли оглянути місце пошкодження, і розпочати ремонт через загрозу повторного обстрілу ділянки російськими військами”, – зазначили у повідомленні.

Як відомо, від початку російської окупації 4 березня 2022 року Запорізька АЕС уже пережила вісім повних блекаутів і один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова може спричинити аварійну ситуацію.

Востаннє ЗАЕС опинялася на межі блекауту 23 серпня. Тоді росіяни пошкодили зовнішню повітряну лінію ПЛ-330кВ Запорізька ТЕС – Феросплавна.

Також загарбники неодноразово вчиняли провокації на території ЗАЕС. Нещодавно на станції виникла потужна пожежа. Можливими причинами пожежі вважають недбалість росіян або умисний підпал.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 5 =

Back to top button