Україна

Гетманцев прокоментував “складні” переговори з МВФ


Гетманцев прокоментував складні переговори з МВФ

Під час зустрічі з представниками МВФ мовилося зокрема про провалений парламентом законопроект щодо підвищення податків.

Голова парламентського комітету Данило Гетманцев повідомив, що переговори з МВФ виявилися складними через невиконання Україною вимог. Про це він поінформував у четвер, 5 вересня.

Зокрема Міжнародний валютний фонд вимагає виконання структурних маяків. Мова про збільшення фінансування армії та призначення директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на відкритому конкурсі.

“Провели чергову зустріч з МВФ за участю Мінфіну та Нацбанку. Складна розмова. Очевидні виклики”, – написав Гетманцев.

За його словами, під час зустрічі мовилося зокрема про провалений парламентом законопроект щодо підвищення податків.

“Неможливість пояснення позиції “патріотів” від опозиції та навіть деяких від монобільшості, що відмовили у фінансуванні власній армії”, – зауважив він.

Гетманцев назвав це “очевидними кроками”, що треба робити та невідворотність катастрофи при зволіканні.

“По суті для МВФ є очевидною недостатність ресурсів навіть в проваленому ВР проекті. Серед додаткових джерел пропонують ПДВ. Обговорили також екстра податок на банки. Дискусія триває”, – додав Гетманцев.

Раніше ми інформували, що місія МВФ 4 вересня розпочинає переговори з владою України щодо перегляду програми розширеного фінансування на 1,1 мільярда доларів

Також повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд розпочинає місію для п’ятого перегляду програми розширеного фінансування EFF, що дасть змогу Україні залучити 1,1 млрд доларів восени 2024 року.

Нагадаємо, МВФ оприлюднив оновлений меморандум з Україною, від виконання умов якого буде залежати подальша підтримка України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button