Україна

Представник Білого дому приїхав поговорити із Зеленським


Представник Білого дому приїхав поговорити із Зеленським

Делегація США також провела зустріч із військовим керівництвом України та представниками уряду.

Президент Володимир Зеленський у середу, 5 вересня, зустрівся із заступником радника президента США з питань національної безпеки Джоном Файнером. Йшлося про пріоритети у війні з Росією, повідомляє Reuters.

Зазначається, що Файнер разом з делегацією прибув до Києва.

Темою його розмови із Зеленським були пріоритети у війні проти Росії на час до завершення каденції Джо Байдена. У Білому домі назвали дискусію “продуктивною та предметною”.

Файнер також мав 90-хвилинну зустріч з військовим керівництвом України, під час якої обговорювали ситуацію на фронті та стратегічні питання. Окремо йшлося про хід Курської операції Збройних Сил на території Росії. Американець також висловив міркування щодо використання Україною схваленої країнами G7 позики у розмірі 50 мільядів доларів під гарантії заморожених російських активів.

Білий дім також заявив про зустріч Файнера з представниками українського уряду, під час якої сторони обговорили захист української енергетичної системи від російських обстрілів.

Нагадаємо, минулого тижня українська делегація зустрілася у Вашингтоні з радниками з питань нацбезпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції. Сторони обговорили питання забезпечення ЗСУ зброєю, захист енергетики та Формулу миру. 

Делегація уряду України поїхала з візитом у США

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 2 =

Back to top button